Nu har jag svängt ihop middagen för imorgon, känns så skönt att ha det klart och dessutom så vinner den rätten av att få vila nån dag!
Måndagens meny består av Laxpaj
Pajdeg:
2,5 dl Dinkelmjöl
100 g Keso
100 g smör
Nyp ihop till en deg och tryck ut smord form, låt vila i kylen i ca 1 tim
Grädda därefter i 200 grader ca 15 min.
Fyllning:
200 g rökt lax
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
Finklippt dill
1 dl riven mager ost
Strimla laxen och lägg den i pajskalet
strö över dillen
Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde och häll över
Strö över riven ost och grädda ytterligare ca 25 min
Jag väljer att servera tillsammans med Creme fraich 15% blandat med 1 burk röd rom samt färskmalen svartpeppar och salt efter smak
Smaklig måltid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar