Idag passar jag på att provbaka lite inför stora dotterns student.
Det ska bjudas på 2 olika tårtor med browniebotten, den ena med Hallon eller jordgubbsmousse och den andra med Vit choklad mousse.
Nu har jag provbakat 2 olika bottnar för att se vilken som blir godast.
En innehåller hackad dajm
Kladdkakebotten med dajm:
110 g smör
2 1/4 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½
1 dl kakao
2 dubbeldaim (ca 55 g)
2 1/4 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½
1 dl kakao
2 dubbeldaim (ca 55 g)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.
Hacka daimen grovt, tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten bred ut smeten i en form ca 22 cm i
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.
Hacka daimen grovt, tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten bred ut smeten i en form ca 22 cm i
diameter, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i ca 20 min.
Den andra är en mer klassisk Browniebotten
Till en form på 22 cm i inre diameter
100 g choklad
150 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
100 g choklad
150 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
Smält choklad och smör. Häll blandningen över sockret och blanda till en jämn blandning. Låt svalna till rumsremperatur. Tillsätt äggen ett i taget under ständing omrörning. Tillsätt mjölet. Häll i smord och bröad form (eller form klädd med bakplåtspapper, enligt ursprungsreceptet). Grädda i 185 grader i ca 30 minuter.
Denna fina bilden hittade jag på den här bloggen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar