Visst låter det som en supersmarrig kombination?
Då kan jag upplysa er om..att det VAR det :-)
Glömde ta en bild när den va nybakad och nu har familjen smakat, då ser den ut såhär!
Här kommer receptet:
Kladdkaka med pepparkaksdeg och vit choklad
200 gr mörk choklad
200 gr smör
4 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
100 gr vit choklad
Valfri mängd pepparkaksdeg
200 gr mörk choklad
200 gr smör
4 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
100 gr vit choklad
Valfri mängd pepparkaksdeg
Smält smöret i en kastrull. När smöret är smält kan du bryta i den mörka chokladen i bitar och långsamt låta den smälta med. Rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker lite lätt. Rör ner chokladsmeten i ägg/sockersmeten. Blanda sedan mjöl och salt och rör ner i smeten och blanda till en jämn massa.Häll smeten i en pajform eller i en rund form med löstagbar kant ( ca 22 cm i diameter). Hacka vit choklad och tryck ner i smeten. Tryck ner delar av pepparkaksdegen lite här och var i smeten, det blir godast med myyycket ;)
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 12-17 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 12-17 minuter.
Kyl ner och förvara gärna i frysen ett dygn innan du skär upp den, den är väldigt kladdig.
Åh käre tid, det låter riktigt yummie yummie
SvaraRaderaKul idé med pepparkakssmak på kladdis! Det kan ju bara bli gott :)
SvaraRadera