söndag 27 november 2011

1a advent

Redan!!
Hänger inte riktigt med i tiden :-)
Julskyltning i 10 + spöregn och storm!
Har iallafall bakat en Saffranskaka för att få liiite julstämmning.

Här kommer receptet:
Saffranskaka

Ingredienser

200 g  smör
 
1 paket
saffran
1 st
sockerbit
2 st
Ägg
3 dl
Socker
2,5 dl
mjölk
4 dl
mjöl
2 tsk
bakpulver
1 nypa
Florsocker

Tillagning


1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Smält matfettet, låt svalna.
4. Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit.
5. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, matfett och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
7. Sikta ev över florsocker när kakan ska serveras



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

wibiya widget