söndag 21 november 2010

Förbereda veckan


Ikväll har jag förberett lite mat för kommande vecka!
Känns så skönt att kunna stressa av när man kommer hem från jobbet, slippa massa köksstök.
Imorgon blir det Pastagratäng med köttfärs och emmentalerost.
Till på torsdag har jag förberett Pizzabottnar bakade på Dinkelmjöl, de ligger nu utbakade och klara i frysen, bara att plocka fram och lägga på fyllning! Fuskade och köpte färdig god tomatsås på burk, sedan finns det salami, rökt skinka, rödlök och riven mozarella att ha på..yummi :-)
Här får ni recepten:

Pastagratäng med köttfärs

ca 500 g nötfärs
1 gul löl hackad
1 burk krossad tomat
2 msk tomatpure
1 kalvbuljong tärning
Nymalen svartpeppar
Salt
Oregano
 Pastaskruvar
Riven Emmentalerost
ca 3 tomater

Fräs löken med nötfärsen, häll över krossad tomat samt tomatpure.
Krydda med peppar, salt och oregano och låt puttra en stund.
Häll kokta pastaskruvar i en form, häll över köttfärsröran och strö över rikligt med emmentalerost.
Lägg över skivad tomat.
Gratinera i 225 grader i ca 15 min.

Dinkelpizza
1 stor eller 4 små


  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl ljummet vatten (37°)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 6 - 7 dl dinkelmjöl
  •  
  • Finfördela jästen i en bunke. Häll i vatten och rör ut jästen. Tillsätt salt och olja och dinkelmjöl. Arbeta till smidig pizzadeg som släpper från bunkens väggar. Låt pizzadegen jäsa i minst 1 timme. Täck bunken med plastfilm så får du en saftigare pizzadeg. 
Baka ut,lägg på valfri fyllning och grädda i 225 grader ca 15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

wibiya widget