söndag 7 november 2010

pepparkakscheescake

Idag har jag bakat en supersmarrig kaka!

Inget för oss GBP opererade dock, jag tog en smakbit (rätt stor iofs) och dumpade loss rejält :-(
Jag är lika dum varenda gång *suck*

Här kommer receptet:
PEPPARKAKSCHEESECAKE

Cirka 25 pepparkakor
75 g smält smör
800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
2 ½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
4 ägg
cirka 10 pepparkakor
Glasyr:
100 g philadelphiaost eller annan cream cheese
1 dl florsocker
Några pepparkakor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kör cirka 25 pepparkakor och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med
löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
3. Rör ihop cream cheese och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och kryddor och rör till en
slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
4. Häll i hälften av smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter eller tills kakan har stelnat något.
Lägg försiktigt ut cirka 10
pepparkakor och fyll på med resten av smeten. Grädda i ytterligare 35–40
minuter i nedre delen av ugnen.
4. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen
 över natten.

3 kommentarer:

  1. Oj.. förstår att du dumpade på denna sockerbomben! ;)

    Har aldrig sett en cheesecake med glasyr på! :D

    VIlken typ av dumping fick du när du åt denna!?

    Kramiz

    SvaraRadera
  2. Jag har nog aldrig gjort cheescake förut, men denna fick godkänt av kidsen oxo :-)
    Jag fick hjärtklappning och mådde illa :-(
    Rapar som en galning oxo hahaha

    SvaraRadera
  3. Åhh du så gött fast inte me dumpingen då förståss. Usch..

    SvaraRadera

wibiya widget