måndag 14 februari 2011

Tips!

Detta ska jag absolut testa när Pajen blir stor nog att svälja tabletter!
Så här beskriver tillverkaren detta:
Apoteket AB introducerar:
Välsmakande överdrag hjälper barn att svälja medicin

Så många som 60-70 procent av alla barn har svårt att svälja tabletter**, vilket leder till att föräldrar kan uppleva det besvärligt att ge medicin i tablettform till sina barn. För att göra medicinering enklare för både föräldrar och barn lanserar nu Apoteket AB MedCoat®, ett världsunikt tablettöverdrag som gör tabletter lättare att svälja och ger dem en behaglig smak. Finns i Apoteket AB:s butiker från den 7 februari 2011.
Smak och svårigheter att svälja är vanliga orsaker till att barn ogillar medicin i tablettform. Många föräldrar upplever därför svårigheter att hjälpa sina barn att följa en kur och ta medicin på rätt sätt. MedCoat är en svensk uppfinning som hjälper till att lösa det problemet och som från den 7 februari finns i Apoteket AB:s butiker.

MedCoat är en produkt med vilken man själv kan förse tabletter med ett sockerfritt överdrag med lätt citrussmak. Överdraget bildar en tunn film runt tabletten och är halt och saliv-stimulerande. Det gör tabletter lättare att svälja och citrussmaken maskerar tablettens ursprungliga smak. MedCoat passar de flesta tabletter och kapslar och kan ges till barn från den ålder de rekommenderas intag av medicin i tablettform.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

wibiya widget